Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Alla Hjärtans Dag

Skapad 2017-01-30 09:43 i Pysslingen Förskolor Raus Förskola Pysslingen
Här skriver ni vilket projekt som arbetas med!
Förskola
Vi uppmärksammar traditionen alla hjärtans dag

Innehåll

Vad jobbar vi med?

Vi uppmärksammar alla hjärtans dag och utmanar barnen till mer skapande och utveckling av deras finmotorik. 

Vi pratar om värdegrund och hur vi samspelar och tar hand om varandra. 

Varför jobbar vi med det? Syfte?

 För att Vi vill uppmärksamma en av våra återkommande kulturella traditioner. Alla hjärtans dag symboliserar och handlar om att vi tar hand om varandra, visar omtanke, gör någon glad.

Hur kommer vi jobba med det?

Vi pratar om hur man är mot varandra och hur man kan göra någon glad.

Vi skapar kort med hjärtan på som man kan ge till någon man tycker om.  Vi målar och skapar med röd färg . 

Hur gick det?

 Vi upplevde att barnen tyckte att det var roligt. De gillade att klistra hjärtan och göra kort. Boken med kaninen som kramades var populär, och lästes varje dag. Barnen har också varit delaktig  när vi sedan pratat om hur man är en bra kompis, man hjälper varandra och kan krama och trösta om någon är ledsen.

Barnen tyckte festen på alla hjärtans dag var kul, vi hade ballonger och alla hjärtans dag smörgåsar och äpplen med uttryckt hjärta i. Vi sjöng och dansade kramsång.

Varför? Hur går vi vidare?

Det gick bra för att vi såg att barnen var förberedda och visste vad som skulle hända, då vi en vecka innan börjat med att prata om denna dag samt pyssla. Det har varit lagom mycket pyssel, endel barn ville göra många kort och en annan bara ett....vi har arbetat med barnen i mindre grupper vid olika tidpunkt på dagen.

det var roligt att också fått barn och familjer delaktiga då tex ett barn tagit med maskot och sång om vänskap. Det visades och lyssnades på detta under en samling veckan efter .

vi fortsätter och går vidare att arbeta med värdegrund och att vara en bra kompis under våren, mycket genom vårt andra tema som är socialt samspel och kommunikation.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: