Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kreativ med polykarbonat

Skapad 2017-02-10 14:49 i Södermalmsskolan Kristinehamn
Grundskola 8 Slöjd
Under tre lektionstilfällen ska du tillverka något av polykarbonatplast. Det kan vara något fint eller något som har en funktion, kanske både och.

Innehåll

Vi har tillgång till spillbitar av polykarbonat från ett lokalt företag. Av dessa spillbitar får du testa och prova dig fram och skapa något som har en funktion eller något som du tycker är fint. Vi kommer ha några genomgångar kring hur man kan dela plasten och hur den kan sammanfogas på olika sätt.

Matriser

Sl
Kreativ med polykarbonat

Rubrik 1

  • Sl   formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap, verktyg och hantverkstekniker,
  • Sl   välja och motivera tillvägagångssätt i slöjdarbetet utifrån syftet med arbetet och utifrån kvalitets- och miljöaspekter,
  • Sl   analysera och värdera arbetsprocesser och resultat med hjälp av slöjdspecifika begrepp, och
E
C
A
Tillvägagångssätt
Utifrån syftet med slöjdarbetet och kvalitets- och miljöaspekter väljer eleven tillvägagångssätt och ger enkla motiveringar till sina val.
Utifrån syftet med slöjdarbetet och kvalitets- och miljöaspekter väljer eleven tillvägagångssätt och ger utvecklade motiveringar till sina val.
Utifrån syftet med slöjdarbetet och kvalitets- och miljöaspekter väljer eleven tillvägagångssätt och ger välutvecklade motiveringar till sina val.
Inspirationsmaterial
Eleven kan i slöjdarbetet bidra till att utveckla idéer med hjälp av erbjudet inspirationsmaterial.
Eleven kan i slöjdarbetet utveckla idéer med hjälp av erbjudet inspirationsmaterial.
Eleven kan i slöjdarbetet utveckla idéer med hjälp av erbjudet inspirationsmaterial och sådant som eleven själv har sökt upp.
Kombinera
Eleven kan pröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion
Eleven kan pröva och ompröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.
Eleven kan systematiskt pröva och ompröva hur material och hantverkstekniker kan kombineras med hänsyn till föremålens form och funktion.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: