Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

1 - 3

Vecka 7

Pysslingen Förskolor Landborgens Förskola, Pysslingen - slutgallrad · Senast uppdaterad: 13 februari 2017

Vad står Diddi för?

Måndag: På samlingen lyssnar vi på två flanosagor, - Nallen och Petter och hans fyra getter. Vi presenterar Diddi. Gemensam fri lek alla ekorrar.

Tisdag: Hela ekorren har rörelse till musik.

Onsdag: Skapande utomhus, alternativt besök på biblioteket.

Torsdag: Innedag med skapande, alla barn som vill ska få vara med om att måla en hand i Diddis färger och få tryckt på papper. Vi avslutar även våra Babba fötter.

Fredag: Gemensam samling alla ekorrar, vi sjunger och spelar på ägg. Därefter skapande utomhus, alternativt besök på biblioteket.

 

Mål: Öka gemenskapen. Att alla barn ska känna tillit till sin egen förmåga. Öka intresset för skapande i olika former.

 

Syfte: Vi vill ha en fin sammanhållning inne på ekorren och arbetar därför en del mellan grupperna.

Vi vill att varje barn ska känna tillit till sin egen förmåga och även våga ta plats i gruppen. Att barnen ska få uppleva skapande i många olika former.

 

Metod: Denna vecka hälsar vi Diddi välkommen till oss. Diddi finns nu uppsatt på fönstret längst ner på ekorren. Diddi står för skapande, därför är det just skapande som är grunden i veckans planering. Redan i fredags började vi så smått att prata om Diddi, vi var uppdelade i två grupper inne på ekorren. Ena gruppen var inne och med hjälp av flaskor, vatten, glitter och pärlor skapades det i Diddis färger.

Andra gruppen var utomhus och hade experiment i snön. Vi målade med penslar och färg i snön, färgerna var Babbas och Diddis, vi målade även upp Babba och Diddi i snön. Vad händer om man häller varmt vatten på snön? mm. Genom flanosagorna tränar vi på ett lekfullt sätt in färger. Vi skapar utomhus,- inspirerade av naturen. Vi skapar även genom tryck, färg och pennor denna vecka.


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback