Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Alfa kap 3. Tid tabeller och diagram

Skapad 2017-02-13 15:46 i Axonaskolan Grundskolor
Grundskola 3 – 4 Matematik
Vi lär oss klockan. Läsa av tabeller och diagram.

Innehåll

Eleverna kommer arbeta med klockan, analog och digital. Ni kommer lära sig olika enheter för tid och kunna räkna med tid. 

Ni ska lära sig skriva datum. 

Ni ska kunna läsa av enklare tabeller och diagram. Ni ska kunna läsa av stapeldiagram, linjediagram och cirkeldiagram. 

Ni kommer få träna i matteboken, 3:or i sin och 4:or i sin mattebok. Ni kommer få göra egna diagram och tabeller och undersökningar. 

Ni kommer få ansvar att själva hålla reda på tiden på raster och träna på att läsa av ert schema och hålla tiden under skoldagen.

 

Jag bedömer hur aktivt du deltar på lektionen. Du kommer få göra ett före och ett efter test så att du och jag kan se din utveckling. 

Du kommer få läxor att träna på och vi avslutar med en diagnos.

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Jämförelser och uppskattningar av matematiska storheter. Mätning av längd, massa, volym och tid med vanliga nutida och äldre måttenheter.
  Ma  1-3
 • Enkla tabeller och diagram och hur de kan användas för att sortera data och beskriva resultat från enkla undersökningar, såväl med som utan digitala verktyg.
  Ma  1-3
 • Jämförelse, uppskattning och mätning av längd, area, volym, massa, tid och vinkel med vanliga måttenheter. Mätningar med användning av nutida och äldre metoder.
  Ma  4-6
 • Tabeller och diagram för att beskriva resultat från undersökningar, såväl med som utan digitala verktyg. Tolkning av data i tabeller och diagram.
  Ma  4-6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: