Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vad är natur ?

Skapad 2017-02-15 10:23 i Pysslingen Förskolor Solängen Pysslingen
Verksamheten genomsyras av det omsorgsfulla lärandet, där varje barn ges goda didaktiska förutsättningar/utmaningar för att varje barn ska kunna utvecklas i sin fulla potential.
Förskola
Barnen på smörblomman får möjlighet att utvecklas i sin egen förmåga att vara delaktiga i projekt arbetet.

Innehåll

Strävansmål

utvecklar sin identitet och känner trygghet i den. Utvecklar sin lust att leka och lära 

VAD ska utvecklas/utmanas?

Utvecklar nyanserat talspråk , ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar ,ställa frågor och kommunicera med barn som pedagoger. Barnen stimuleras och utmanas i sitt intresse för naturvetenskap och teknik. 

Utveckla sin förmåga för skriftspråk, samt förståelse för symboler och deras kommunikativa förmågor. 

Genomförande/HUR:

De barn har språk och kommunikation enligt sin överenskommelse får förmågan att utveckla sig i detta genom att vi delar in avdelningen i tre små grupper för att varje barn ska utveckla sin förmåga för språk, skrift, symboler, intresse och förståelse för naturvetenskap. 

Vem/vilka:

Barnen som har språk och kommunikation i sin överenskommelse kommer att vara tillsammans med en pedagog en dag i veckan för att arbeta kring projektet naturvetenskap.

Förberedelser:

Vi samtalar med barnen om vårat projekt samt tillåter barnen vara delaktiga i planeringen. Tillsammans förbereder vi vad som behövs inför projektet. Vi använder oss även utav Ipaden för att ta fram information, bilder, videor och fakta. 

Aktiviteter:

Ge barnen tillåtelse att vara delaktiga genom att barnen själva får bestämma vad som ska ske i aktiviteten. Barnen får till exempel möjligheten att använda sin fantasi och sin egen förmåga att ta fram material.

Efterarbete:

Pedagogerna ställer frågor om hur de tycker att projektet har varit, hur de upplevde det och vad de gjorde för att klara uppgiften. När ett lärande skett dokumenterar vi pedagoger barnets lärande och reflekterar sedan över detta med barnen/barnet

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • ta vara på barns vetgirighet, vilja och lust att lära samt stärka barns tillit till den egna förmågan,
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: