Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ute veckor

Skapad 2017-02-20 10:44 i Pysslingen Förskolor Pärlan Pysslingen
Här skriver ni vilket projekt som arbetas med!
Förskola
Vi kommer den närmasta tiden arbeta med motorik och koordinationsförmåga och låta barnen få utlopp för sitt stora rörelsebehov som vi sett i observation av barnen.

Innehåll

Vad jobbar vi med?
Vi kommer att arbeta med kroppen, motorik, rörelse och balans. Vi kommer att ge barnen fysiska utmaningar på förskolan och i vårt närområde.

 

 

Varför jobbar vi med det? Syfte? Vi har sett när vi har observerat barnen att att de har ett stort behov av röra på sig och utnyttja sin rörelseförmåga.Vi kommer därför arbeta med att vara ute så mycket som möjligt och ge barnen utmaningar utomhus i vår lärmiljö. Syftet är att ge barnen aktiviteter som stimulerar och utvecklar deras motorik, koordinationsförmåga och balans.

 

Hur kommer vi jobba med det? Vi kommer att besöka olika lekplatser, backen, gården, gröningen, gå i trappan upp till Vittraskolan och parker för att låta barnen få sitt stora rörelsebehov tillgodosett. 

Hur gick det? Vi har arbetat aktivt med uteveckor och vi har gått ut direkt och haft samling när vi kom in. Eller så har vi först haft samling och sedan gått ut. Vi upplever att barnen verkligen uppskattat våra uteveckor och verkligen använt sin kropp och utvecklat sin motorik och koordinationsförmåga. Vi har tillbringat mycket tid i backen, på lekplatser och även gått promenader för att utmana barnen. Vi ser även att barnens förmåga att själva klä på sig ytterkläder har förbättrats avsevärt och att det skett en mycket stor utveckling. Barnen har även utvecklat ett intresse för blommor och vi har fångat deras intresse och pratat om vad blommorna heter, att de kommer nu på våren och att vi måste vara rädda om blommorna. 

 

Varför? Hur går vi vidare? Vi kommer att arbeta vidare med uteveckor för vi ser att barnen har ett stort behov av att röra på sig men vi kommer att börja väva in skapande som de tidigare varit mycket intresserade av. Vi ser nu hur deras intresse är och utvecklar skapande vidare.

Vi kommer även att arbeta vidare med språket och då är det sånger, flanosagor och musik som kommer stå i fokus.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: