Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Projektupptakten -utvärdering från November

Skapad 2017-02-21 11:21 i Ribby förskola Haninge
Förskola
En liten sammanfattning av den första projekttiden för grupp Orange, skriven i November -16

Innehåll

Vilka upptäckter har barnen gjort?
Vi valde att utgå från de figurer som föräldrarna hjälpte oss att skapa på föräldramötet, de som barnen visade mest intresse för var Katten Kurre och Grisen Gunnar som träffades i skogen. När vi jobbade med Grisen Gunnar och Katten Kurre så bestämde barnen att figurerna skulle gå till en lekpark, och barnen ritade en lekpark på 2 stora papper. Vi pratade om vad som fanns där. Djur,, en buss, bä bä vita lamm, rutschkana m.m.

.

Reflektioner från barnen.

Hur gör katten när den vill åka rutschkana?

-Den hoppar! Barnen visar med kropparna hur katter gör när de klättrar och hoppar.

 

Pedagogernas reflektioner

   Barnen tyckte det  var roligt att hoppa och lekte katt med inlevelse. Vi kan vidareutveckla genom att fortsätta att arbeta med rörelse och utflykter till olika lekparker för att komma på mer saker som kan knyta an till Katten och Grisens äventyr.

I skapande verksamhet vill vi tillsammans med barnen skapa en lekpark som innehåller allt som barnen tycker ska finnas i en lekpark,

Fördjupning. 

 Under de närmsta veckorna kommer vi fortsätta arbeta med kroppens rörelser både utomhus och i lekhallen, vi vill även besöka en lekplats. Åkervägens lekpark är en bra park som ligger i närheten av förskolan, den kan utforska, leka i och prata om vad som kan finnas i Grisens och kattens lekpark.

Planering. 

Vi ska gå igenom vårt samlade material tillsammans på uppstartssamlingar på morgonen.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: