Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Textilslöjd år 6

Skapad 2017-02-28 09:43 i Rindö skola Vaxholm Stad
Grundskola 6 Slöjd
Du kommer att få arbeta med minst tre olika hantverkstekniker den här terminen; I maskinsömnad kommer du att få sy ett enkelt klädesplagg Du kommer att få prova på att sticka I ett återvinningsarbete tillsammans med träslöjden tillverkar du en pall. I sitsen borrar du hål och broderar med korsstygn en egen ritad symbol.

Innehåll

Nu höjer vi nivån inom maskinsömnad och syr ett valfritt klädesplagg. I detta arbetsområde lär sig eleverna mer om måttagning, storlekar, mönsterkonstruktion, materialet trikå, nya sömmar på symaskinen, design och ide'utveckling.

Eleverna får prova på att sticka en provlapp och om så önskas får de utveckla detta till ett slöjdalster.

På träslöjden konstruerar eleverna en pall av återvinningsmaterial och borrar hål efter ett mönster de själva har ritat. Uppgiften är att rita ett mönster som symboliserar dem själva. När hålen är borrade broderar de korsstygn i dessa med grovt bomullsgarn.

Eleverna dokumenterar skriftligt i sitt slöjdhäfte; planeringar och skisser inför nytt arbete, slöjdlogg efter varje lektion och utvärdering efter avslutat arbete. De lär sig att värdera sin egna arbetsinsats och kvaliteten på sitt arbete.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: