Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Årskurs:

7

Reklam 7d sv v.10-13

Fuxernaskolan 7-9, Lilla Edet · Senast uppdaterad: 3 mars 2017

Vi kommer att arbeta med reklam; vad reklam egentligen är och hur man gör för att kombinera text och bild på ett säljande sätt. Vi kommer att arbeta med analys av texter och film, där reklam ingår, men även om hur man bäst skapar en säljande annons och vilka ideal man kan hitta i reklam.

Vad ska vi lära oss?

Vi kommer att lära oss hur man skapar säljande annonser genom att kombinera text och bild. Vi kommer även att gå igenom hur reklam är uppbyggt för att påverka oss, vilka ideal som finns i reklam och hur man skapar en annons för att nå en speciell målgrupp.

Vilka förmågor kommer att bedömas?

Förmågan att urskilja budskap, analysera och tolka text och bild i reklam, både på nätet och i TV. Förmågan att skapa texter där ord och bild samspelar. Förmågan att använda ord och begrepp som uttrycker känslor och åsikter, anpassat för reklam och propaganda. Förmågan att urskilja etiska och moraliska aspekter på integritet, så som könsroller och ideal, i reklam och propaganda.

Hur ska vi lära oss detta?

Vi kommer att diskutera och analysera reklam både tillsammans och enskilt. Vi kommer att få lära oss vad reklam är och hur den påverkar oss. Området avslutas med att ni lämnar er enskilda uppgift, era bildanalyser och gruppens reklamfilm redovisas.

Hur visar vi att vi lärt oss?

Vi visar vad vi lärt oss genom att delta aktivt i diskussioner och genomgångar, och genom att utföra alla skriftliga uppgifter efter bästa förmåga. 


Läroplanskopplingar

Lässtrategier för att förstå, tolka och analysera texter från olika medier. Att urskilja texters budskap, tema och motiv samt deras syften, avsändare och sammanhang.

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.

Texter som kombinerar ord, bild och ljud, och deras språkliga och dramaturgiska komponenter. Hur uttrycken kan samspela med varandra, till exempel i tv-serier, teaterföreställningar och webbtexter.

Ord, symboler och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.

Skillnader i språkanvändning beroende på i vilket sammanhang, med vem och med vilket syfte man kommunicerar.

Etiska och moraliska aspekter på språkbruk, yttrandefrihet och integritet i digitala och andra medier och i olika sammanhang.

Matriser i planeringen
Kunskapskrav Svenska åk 7-9
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback