Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Dans

Skapad 2017-03-12 20:04 i Förberedelseenheten Uppsala
Planering för undervisning om allemansrätten och orientering för elever i förberedelseklass.
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Du kommer att få dansa färdiga koreografier till modern musik med hjälp av digitala hjälpmedel, t ex Just dance.

Innehåll

 

Konkretisering av kunskapskraven

Du kommer att få träna din rytm- och taktkänsla samt din koordination genom att vi dansar olika färdiga koreografier till modern musik. Detta gör vi med hjälp av ett nintendo och spelet Just Dance. 

 

Undervisning och bedömning

Vi kommer att dansa ett antal olika koreografier under idrottslektionerna och du bedöms under tiden du dansar. Sista passet kommer att spelas in på video för närmare granskning och bedömning. Filmningen sker bakifrån och filmen raderas så fort bedömningen är gjord. 

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Traditionella och moderna danser samt rörelse- och träningsprogram till musik.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  E 9
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser relativt väl till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  C 9
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven sina rörelser väl till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  A 9

Matriser

Idh
Dans

Rubrik 1

Dans
E
C
A
Konkretisering
Du deltar och är aktiv i de olika dansmomenten på idrottslektionerna. Du gör steg och rörelser till musiken.
Du deltar och är aktiv i de olika danserna på idrottslektionerna. Du anpassar dina rörelser till musiken relativt väl. Det betyder att du visar att du kan hålla takten till musiken, visar att du har känsla för rytm och en funktionell koordination.
Du deltar och är aktiv i de olika danserna på idrottslektionerna. Du anpassar dina rörelser till musiken väl. Det betyder att du visar att du kan hålla takten till musiken, visar att du har en god känsla för rytm och en väl utvecklad koordination. Du har ett bra rörelseutslag när du rör dig till musiken.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: