Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Aktivitetsplanering:Musik.sång och rörelse med Glitter-Kenneth

Skapad 2017-03-13 13:07 i Lackarebäcks förskola Mölndals Stad
Förskola
Hemma hos Gliiter-Kenneth är det alltid musik sång och rörelse.

Innehåll

Aktivitet:

Barnen på Skattkistan tycker mycket om att spela maracas och måla med tuschpennor. Vi har nu valt att att kombinera dessa två intressen i en aktivitet. Barnen får skapa maracas av pappersrullar som fylls med ärtor och sedan målas med tuschpennor. Vi reflekterar tillsammans med barnen om hur vi skapar ljudet i maracasen och hur den låter.

Vi vill även fånga upp barnens intresse för rörelse genom att använda oss av Mini-Röris, ett färdigt program på cd-skiva med musik och rörelse. Denna aktivitet har vi tänkt att filma med i-pad så vi kan titta på det tillsammans efteråt då barnen är intresserade av att se foton och film där de själva är med.

Syfte:

Då vi skapar maracas tränar vi finmotorik, hörsel och skapande förmåga. Tanken är att våra maracas ska vara kvar på avdelningen och inte tas hem och då övar vi på att ta gemensamt ansvar för Skattkistans saker samt att dela med sig. 

Genom Mini-Röris-programmet får barnen följa instruktioner, uppleva rörelseglädje och kroppsmedvetenhet.

 

Kopplingar till läroplanen

  • utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap, och
    Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: