Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Pop-rockhistoria

Skapad 2017-03-14 10:31 i Torpskolan Lerum
Grundskola 8 Musik
För att bättre förstå varför musiken idag låter som den gör är det viktigt att man har historiska kunskaper. Hur har musiken utvecklats och vilka personer har varit viktiga? På vilket sätt har musiken påverkat människor? Vad kan vi lära oss av utvecklingen som har skett inom musikområdet?

Innehåll

Uppgifter

  • Pop & Rock

  • Pop & Rock

Matriser

Mu
Pop-rockhistoria

E
C
A
Funktion/Betydelse
  • Mu  7-9
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om musikens olika funktioner och vilken betydelse den har och historiskt har haft för individer och samhällen.
Jämföra/Urskilja
  • Mu  7-9
Dessutom kan eleven i viss utsträckning urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika genrer, epoker och kulturer samt med viss säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
Dessutom kan eleven i relativt hög utsträckning urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika genrer, epoker och kulturer samt med relativt god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
Dessutom kan eleven i hög utsträckning urskilja och jämföra musikaliska karaktärsdrag från olika genrer, epoker och kulturer samt med god säkerhet urskilja olika instrument och instrumentgrupper och beskriva deras funktion i olika sammanhang.
Ny aspekt
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: