Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Att läsa ett recept på franska och följa det, ord och fraser

Skapad 2017-03-21 16:15 i Tuna skola Uppsala
Grundskola 7 – 9 Moderna språk - elevens val
Eleven ska lära sig att förstå ett recept på franska, förstå och följa instruktioner samt kunna utföra det som står i receptet. Ord och fraser som rör mat o matkultur.

Innehåll

Att läsa ett recept och följa det               

Syfte:

 

Mål:

*  att baka en god fransk ”gâteau au chocolat”.

* Att lära sig fraser som har med mat, matkultur, ätande mm att göra

 

Bedömning:

 

  • Eleven ska kunna följa receptet som vi gått igenom gemensamt på lektionstid.
  • Eleven får ett antal ord och uttryck som han / hon ska kunna

använda muntligt och skriftligt.

Matriser

M1
Att läsa ett recept på franska och följa det ord och fraser

E
C
A
Förmåga att:
förstå och tolka innehållet i talat språk och olika slags texter,
  • M2
Eleven visar sin förståelse genom att i mycket enkel form redogöra för innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att i mycket enkel form redogöra för innehåll och detaljer samt genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Förmåga att:
formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
  • M2
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med enstaka ord och fraser. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och relativt tydligt med fraser och meningar. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättring-ar av egna framställningar.
I muntliga och skriftliga framställning-ar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: