Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åk 7 Kondition, vecka 12-14

Skapad 2017-03-22 19:59 i Kommunövergripande grupper FG Kungsbacka Förskola & Grundskola
Grundskola 7 Idrott och hälsa
Under dessa tre veckor kommer vi att arbeta både teoretiskt och praktiskt med kondition. I slutet på varje lektion kommer du att få utvärdera och reflektera över lektionen.

Innehåll

Arbetsprocess och lektionstid: 

Till varje lektion behöver du följande: 

* Idrottskläder

* Skor

* Duschsaker och ombyteskläder

* Ipad/penna

Du kommer att få undervisning i: 

* Borgskolan

* Pulsbegreppet

* Vad som händer i kroppen när vi tränar

* Positiva och negativa effekter vid träning av sin kondition/icke träning av sin kondition

 

Vi kommer att börja varje lektion med att förklara lektionens syfte och därefter kommer vi att genomföra en praktisk konditionsaktivitet. I slutet på varje lektion ska ni besvara följande tre frågor (se uppgifter i denna planering). Ni lämnar in totalt tre gånger (senast varje fredag) och det går bra att skriva en veckas reflektioner i ett pagesdokument. Inlämningen sker senast fredag vecka 11, 12 och 13 här på Unikum under de tre uppgifterna alternativt att ni lämnar in på papper. 

De aktiviteter vi kommer att genomföra är bland annat stationsövningar, beep test (fokus på egen puls efteråt), lagspel, kondition i blandad terräng (utomhus vecka 13).  

 

Uppgifter

  • Reflektioner, lektion 1 och 2

  • Reflektioner, lektion 3 och 4

Matriser

Idh
Kondition, vecka 11-13

På väg
E
C
A
Utvärdera
Du har inte lämnat in dina reflektionsfrågor och kunnat visa att du kan utvärdera dina kunskaper inom kondition.
Du har deltagit på lektionerna och lämnat in reflektionsfrågorna. Du visar att du för enkla resonemang om kondition. Du visar också på en grundläggande nivå att du kan diskutera kondition och pulsbegreppet.
Du har deltagit på lektionerna och lämnat in reflektionsfrågorna. Du visar att du för utvecklade resonemang (t.ex. du har egna tankar som du kopplar till konditions och pulsbegreppet ).
Du har deltagit på lektionerna och lämnat in reflektionsfrågorna. Du visar att du har väl utvecklade resonemang (t.ex. du har genomtänka tankar, reflektioner och drar slutsater till kondition och pulsbegreppet).
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: