Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

"Taurus" Labyrint

Skapad 2017-03-23 13:26 i Högbergets förskola Ludvika
Planeringsmall med stöd för att få med både barns inflytande, normer och värden samt utveckling och lärande.
Förskola
Barnen är mycket intresserad av tv program Labyrint som går på barnkanalen, de leker varje dag att någon av dem är Taurus och slajmad andra barnen. Barnen vill göra sin egen labyrint och bjuda andra barnen att vara med i spelet.

Innehåll

SYFTE

Med den här tema har vi på syftet konstruerat en lika spel som går på riktiga Labyrint program och spela med alla barnen på Lejontassen.

Vi skapar tillsammans med barnen material till deras lek så den kan vidare utvecklas, samt kommer på olika äventyr och banor tillsammans med barnen.

Vårt arbete med Taurus- Labyrint  syftar till att barnen på ett lekfullt sätt ska utveckla sin matematiska samt motoriska förmåga, vi vill även att barnen ska få utforska olika tekniska problem och lära sig samarbeta med andra.

 

METOD

 

Alla barnen har en någorlunda kunskap om hur leken går till, så tillsammans har vi tänkt om vad behöver vi för att utföra spelet här på förskolan. Vi tänker att vår Älg grupp ansvarar för hela spel och bjuder vi alla barnen som tillhör Lejontassen. Ett lag ska bestå av 3 barn.

Vi lägger upp planeringen utifrån barnprogrammet och gör samarbetsövningar och äventyr i mindre grupper, där man samlar livspuckar. Vi tränar på olika matematiska och tekniska förmågor genom ex pussel, memory, bygga efter ritning, skapa livspuckar och medaljer m.m. Vi tänker oss att bygga en robot som vi kallar för Taurus.

Vi ser något avsnitt Labyrint för att ge barnen nya perspektiv och förståelse för temat, vad de kommer att få göra.

Barnens intressen styr temat.

 

DOKUMENTATION UNDER LÄRPROCESSEN

Vi kommer även använda oss av dator, lärplatta och kamera i vårt arbete.

Vi ska dokumenteras både med bilder och via lärloggar samt dokumentation vid vägen.

UPPLÄGG

 "Taurus labyrint" tema ska går fram till sommar ungefär 12 veckor.

På avslutning ska vi utvärdera tillsammans med barnen hur har gått hela teman.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: