Grammatik
Under arbetsområdets gång kommer du på olika sätt öva på att lyssna, läsa, tala och skriva. Vi kommer att ha gemensamma genomgångar och du kommer arbeta både enskilt och tillsammans med andra.
Fokus kommer att vara på att utveckla ditt skrivande, men du kommer även att träna på färdigheterna läsa, lyssna och tala.
Det finns behov och önskemål i gruppen om att repetera verb i nutid, du kommer därför börja med att skriva en text i tidsformen presens.
Du kommer sedan att få läsa, samtala om och återge texter i passé composé. Sedan kommer du att få skriva, bearbeta och muntligt återberätta egna texter i dåtid.
De närmsta veckorna innan nationella provet, kommer du endast förbereda inför detta prov, med fokus på muntliga övningar samt läs-och hörförståelse.
Den pedagogiska metoden som används under ditt skrivande kallas för processkrivning. Detta innebär att du får respons och bearbetar din text under skrivandets gång, vilket ökar dina chanser att få en bra text och utveckla ditt skrivande.
Du bedöms formativt under arbetets gång, det vill säga kontinuerligt. Fokus kommer att vara på att utveckla ditt skrivande, men du kommer även att träna på färdigheterna läsa, lyssna och tala.
Den summativa bedömningen, det vill säga då du bedöms vid endast ett tillfälle, kommer att vara det nationella provet, där du bedöms på de fyra förmågorna: läsa, lyssna, skriva och tala.
I slutbetyget, kommer dina kunskaper som du visar på lektionerna vägas in i betyget (som t ex förmågan att delta i samtal om olika texter, återberätta innehåll, ställa och svara på frågor, kommentera andra elevers svar, bearbeta text osv).
Bedömningsmatris publiceras separat efter avslutat nationellt prov.