👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik, åk 6, h.t., arbetsområde 1

Skapad 2017-04-07 14:43 i Wieselgrensskolan Helsingborg
Grundskola 6 Matematik
Under höstterminens arbetsområde 1 får du träna på: hur man räknar med decimaler, procenträkning och vad ordet sannolikhet innebär.

Innehåll

Minimum att hinna med under arbetsområde 1 är att räkna de gröna sidorna i kapitel 1 och 2, alltså fram till diagnosen mitt i kapitlet, samt att också göra diagnoserna 1 och 2.

När du hunnit med att göra det ovanstående har du klarat av grunderna för höstens arbetsområde 1. Den tid som återstår fram tills att du ska göra den första provräkningen för å.k. 6 använder du till repetitionsuppgifter eller fördjupningsuppgifter på det du arbetat med i arbetsområde 1. Du kommer av din lärare att få speciella repetitionsuppgifter eller fördjupningsuppgifter som är anpassade för just dig.

Matriser

Ma
Matematik, åk 6, h.t., arbetsområde 1

Nivå 1
Du har en liten bit kvar innan du nått kunskapsmålen.
Nivå 2
Du har nått kunskapsmålen.
Ny nivå
Du har nått kunskapsmålen med god marginal.
Arbetsområde 1
- förstå vad som menas med ett decimaltal - storleksordna decimaltal - multiplicera och dividera med 10, 100 och 1000 - räkna med överslagsräkning - räkna med kort division - räkna ut hur mycket en viss procent av någonting är - räkna ut rabatten på en vara - växla mellan bråkform, decimalform och procentform - förklara vad som menas med sannolikhet - räkna ut sannolikheten för att en viss händelse ska inträffa