Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sex & Samlevnad

Skapad 2017-04-24 12:18 i Rävlanda skola Härryda
Grundskola F
Det du inte visste innan nu.

Innehåll

Hej biologiälskare! 

Terminen närmar sig sitt slut och vi ska nu samla ihop våra sista krafter och leverera en sista energisk käftsmäll mot läroboksstoffet. Vi skall angripa det beryktade fältet Sex & samlevnad. Tyvärr tvingas vi kämpa ett fruktlöst krig mot schemaplaneringen då vi tyvärr drabbas av ett antal fyradagarsveckor innan vi är klara, så det är med något avhuggna lemmar vi ger oss i kast med ämnet. I samband med detta välkomnar vi Gary åter till de slutna leden, vars gedigna ämneskunskaper kommer täppa till de tomrum eder Tuomo eventuellt uppvisar. Vi kommer alltså ha ynnesten av att ha två lärare i klassrummet under resans gång och jag understryker vilken enorm tillgång detta är samt min förhoppning om att Ni, rikets framtid, utnyttjar denna resurs till absolut max.

Vi inleder temat med en exposé om sexuella uttryck lokalt, globalt och historiskt. Ordet kommer vara fritt, inom vissa ramar och sedvanlig allvarsamhet önskas. Måhända att det blir lite fnittrigt, men låt oss fokusera på lärandet trots denna utmaning. Detta kommer ta två lektioner i anspråk, så ladda upp med frågor redan nu.

Min förhoppning är att vi ska hinna med två laborationer. En som testar våra förkunskaper, en som testar våra tillkämpade nya kunskaper. Dessa kommer yttra sig kring människans fortplantningsorgan, dvs snoppar och snippor. Mellan dessa kommer stoff bearbetas via traditionella genomgångar ledda av antingen mig, Tuomo, eller Gary. In i detta kommer även en visit inom fosterutvecklingens värld att genomföras, då under indirekt ledning av Lasse Nillson (fotografen bakom boken "Hur ett barn blir till", mm).

Avslutningsvis kommer samtliga elever åläggas uppgiften att skriva en mindre essä om någon form av värdegrundsfråga (lista på förslag att skriva om kommer presenteras under introduktionen).

Detta känns mycket spännande och vi ser fram emot er återkomst från prao. Väl mött. Mvh Tuomo & Gary

 

Uppgifter

  • Modellbygge av könsorgan

  • Uppsatsförslag

  • Uppsatsförslag

  • Modellbygge av könsorgan

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: