Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vår och sommar

Skapad 2017-04-24 13:17 i Västra skolan Hudiksvall
Grundskola 4 Biologi
Du kommer att arbeta med temat vår och sommar.

Innehåll

Det här ska vi göra:

-vanliga blommor

-vanliga fåglar

-insekter

-pollinering

-från frö till växt

Artlista: bi, björk, blåsippa, bofink, brännässla, citronfjäril, igelkott, lövsångare, nässelfjäril, skata, smörblomma, stare, svalört, syren, sånglärka, tussilago, viol, vitsippa

Begrepp: allergi, antenn, arbetsbi, cell, drönare, fotosyntes, gödsel, honung, larv, nektar, pistill, pollen, pollinering, puppa, saliv, spillning, ståndare, vaxkaka


Så här gör vi:

-Texter ur bl.a. läromedel Koll på No

-Arbetshäfte

-Genomgångar

-Filmer

-Diskussioner

Bedömning:


Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven kan samtala om och diskutera enkla frågor som rör hälsa, naturbruk och ekologisk hållbarhet genom att ställa frågor och framföra och bemöta åsikter på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
  Bi  E 6
 • Eleven kan söka naturvetenskaplig information och använder då olika källor och för enkla resonemang om informationens och källornas användbarhet.
  Bi  E 6
 • Eleven kan använda informationen i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med viss anpassning till sammanhanget.
  Bi  E 6
 • Eleven kan genomföra enkla fältstudier och andra undersökningar utifrån givna planeringar och även bidra till att formulera enkla frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.
  Bi  E 6
 • I arbetet använder eleven utrustning på ett säkert och i huvudsak fungerande sätt.
  Bi  E 6
 • Eleven har grundläggande kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av biologins begrepp.
  Bi  E 6
 • Eleven kan också beskriva och ge exempel på människors beroende av och påverkan på naturen och gör då kopplingar till organismers liv och ekologiska samband.
  Bi  E 6
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: