Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

La comida, v. 17-20

Skapad 2017-05-03 10:22 i Norrbergsskolan Vaxholm Stad
Grundskola F
¡Bienvenidos a la clase de español! Välkommen till undervisningen i spanska! Vi kommer kontinuerligt arbeta med de fyra förmågorna läsa, höra, skriva och tala samt fördjupa oss i olika områden där spanska talas. Det innebär att vi läsa och skriva texter om vardagsnära ämnen, lyssna på spanska (e-läromedel, sång, film mm ) samt utveckla ditt tal genom muntliga presentationer genom att göra dramatiseringar och parövningar. Genom att arbeta aktivt med spanskan både i skolan och hemma kommer du att utvecklas inom språket och också lära dig mer om de olika länder där språket talas. /Maria

Innehåll

La comida

(mat) 

 

Du ska de närmaste veckorna lära dig om traditionell spansk mat, vad olika maträtter och ingredienser heter på spanska samt förstå enkla recept. Du ska också lära sig att prata om olika matvanor, futurum samt att kunna beskriva ett recept. Du kommer att visa dina kunskaper genom en film som du spelar in eller genom en presentation i klassen. 

 

Planering och läxor finns bifogade under uppgifter. 

Uppgifter

  • Instruktion till grupparbete

  • Instruktion till grupparbete

  • Planering och läxor

Matriser

Bedömningsmatris moderna språk

F
Når ej kunskapskrav
E
D
Betyget D innebär att kunskapskraven för betyget E och till övervägande del för C är uppfyllda.
C
B
Betyget B innebär att kunskapskraven för betyget C och till övervägande del för A är uppfyllda.
A
Visa förståelse genom att kommentera
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt även genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Muntligt och skriftlig
Formulera sig
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Samtal
Muntlig och skriftlig interaktion
I muntlig och skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar.
I muntlig och skriftlig interaktion kan eleven uttrycka sig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: