Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

La semana

Skapad 2017-05-05 09:34 i Holstagårdsskolan Helsingborg
Grundskola 1 – 9 Moderna språk - språkval
Du har tränat dig i att skriva och prata om din fritid, du har lärt dig hur man säger vad klockan är och att berätta om en skoldag och du har provat att skriva om din helg. Nu ska du skriva om hela din vecka. Det innefattar vad du gör på morgonen innan skolan, i skolan, efter skolan samt helgen. Berätta inte ingående om alla detaljer för varje dag, utan beskriv överskådligt dina dagar. Lycka till!

Innehåll

Målet med arbetsområdet är att...

utveckla din (nedan väljer du att beskriva de förmågor ni tränar under detta arbetsområde, ta bort de ni inte arbetar med)

procedurförmåga

  • skriftlig förmåga

begreppsliga förmåga

Kommunikativa förmåga

  • Skriftlig förmåga

analysförmåga

 

metakognitiva förmåga

utveckla dina kunskaper om att berätta skriftligt om din vecka 

Arbetsområdet

 

Centrala begrepp

Syfte: 

Genom undervisningen i ämnet moderna språk ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att

• formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

• använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådda,

Centralt innehåll:

Kommunikationens innehåll

• Ämnesområden som är välbekanta för eleverna.

• Vardagliga situationer, intressen, personer, platser, aktiviteter och händelser.

Arbetssätt

Uppsatsskrivning

Detta kommer att bedömas...

 

I skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.

För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.

Språkliga företeelser för att förtydliga och berika kommunikationen som uttal och intonation, stavning och interpunktion, artighetsfraser och andra fasta språkliga uttryck samt grammatiska strukturer.

 

 

Matriser

M2
Spanska

E
C
A
  • M2
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
  • M2
  • M2
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: