Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Doddo med hem

Skapad 2017-05-05 10:18 i Nyhammars förskola Ludvika
Förskola
Från och med nu ska Doddo få följa med barnen hem över en helg. Där vill Doddo vara med och fota barnets hus, familj och äta massor av gott. Barnet får gärna ta med Doddo och bada, eller kanske rida på en häst.

Innehåll

Under en period ska varje barn få med sig Doddo hem över en helg, där ska barnen och Doddo fotas.
Här är målet att barnen ska få stå i centrum, bli lyssnad på och känna sig hörd. Barnet får träna på att prata inför grupp, kunna återberätta om vad just det barnet gjort med Doddo. Babblaren har några uppgifter med hem där barnet ska ta kort på sitt hus, sin familj och vad de har gjort under helgen.

Eftersom vi har haft en byggprojekt på avdelningen Nyfiken så behöver vi foton på barnens hus för att barnen ska kunna bygga sitt egna hus.
Barnet får måla sin färg på en kartong och klistra på de bilder som tagits där hemma.
Vi jobbar mycket med att barnen ska känna trygghet på avdelningen och därför har vi valt att Doddo ska få vara med hemma och bilderna kommer upp även på förskolan.

När barnen kommer tillbaka från sin helg får barnet börja med en liten redovisning framför datorn och sen två dagar efter får barnet hålla i den stora redovisningen framför bild kanonen på väggen.
Barnen som inte har redovisning får träna på att sitta still och lyssna på kompisen, barnen kan träna på att ställa frågor och vänta på svar.

Kopplingar till läroplanen

 • utvecklar sin identitet och känner trygghet i den,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap, och
  Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: