Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Snorks Grov och finmotorik och balans

Skapad 2017-05-08 08:32 i Gamla Förskolan Båten Vaxholm Stad
Förskola
Öva fin och grov motorik och balans övningar och att gå sidleds och häva sig upp från sittandes till stående genom att hålla sig i något och att på sikt kunna gå.

Innehåll

Öva fin och grov motorik och balans övningar att gå sidleds och häva sig upp från sittandes till stående genom att hålla sig i något och att på sikt kunna gå. 

Detta gör jag genom att sätta leksaker framför, vid sidan av Snork och med olika avstånd så det blir både lätt och svårt att ta och övar då pincett greppet och att ta med hela handen. 

Sätta några korgar på var sida av den hyllan vi arbetar vid, så att Snork går från ena sidan till den andra och sedan tillbaks då jag flyttar bort korgen för att locka till att fortsätta gå. 

Lägga något roligt och lockande på hyllan vi arbetar vid så det lockar Snork till vilja häva sig upp och att inte hjälpa till utan berömma då Snork själv vill sätta sig men inte riktigt vet hur eller när det går att släppa hyllan riktigt. 

Massor med ståendes mot arbetshyllan och leka för att ge styrka och stabilitet i benen och öva upp balansen. 

Kopplingar till läroplanen

 • utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • ställs inför nya utmaningar som stimulerar lusten att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • samarbeta för att erbjuda en god miljö för utveckling, lek och lärande och särskilt uppmärksamma och hjälpa de barn som av olika skäl behöver stöd i sin utveckling,
  Lpfö98 Rev. 2016
 • ge stimulans och särskilt stöd till de barn som befinner sig i svårigheter av olika slag,
  Lpfö98 Rev. 2016
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: