👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik, åk 4, v.t., arbetsområde 3

Skapad 2017-05-08 14:30 i Wieselgrensskolan Helsingborg
Grundskola 4 Matematik
Under vårterminens arbetsområde 3 får du bland annat träna på: att läsa och skriva datum, klockan, räkna på ett ungefär, mäta vinklar och förstå vad som menas med förstoring och förminskning.

Innehåll

Minimum att hinna med under arbetsområde 3 är att räkna de gröna sidorna i kapitel 6, 7 och 8, alltså fram till diagnosen mitt i kapitlet, samt att också göra diagnoserna 6, 7 och 8.

När du hunnit med att göra det ovanstående har du klarat av grunderna för vårens arbetsområde 3. Den tid som återstår fram tills att du ska göra den tredje provräkningen för å.k. 4 använder du till repetitionsuppgifter eller fördjupningsuppgifter på det du arbetat med i arbetsområde 3. Du kommer av din lärare att få speciella repetitionsuppgifter eller fördjupningsuppgifter som är anpassade för just dig.

Matriser

Ma
Matematik, åk 4, vårterminen

Nivå 1
Du har inte nått kunskapsmålen.
Nivå 2
Du har nått kunskapsmålen.
Ny nivå
Du har nått kunskapsmålen med god marginal.
Arbetsområde 3
* enheterna år, månad, vecka, dygn, timme, minut och sekund * läsa och skriva datum * avläsa klockan och skriva klockslag med siffror * räkna med begreppen tidigare och senare utifrån ett visst klockslag * räkna ut skillnaden i tid mellan två klockslag * läsa av en tidtabell * addera och subtrahera inom talområdet 0 - 10 000 * räkna på ett ungefär med fyrsiffriga tal för att bedöma om svaret är rimligt * tecknet för "ungefär lika med" * använda addition och subtraktion i textuppgifter med flera uträkningar och vid problemlösning * avgöra om vinkeln är rät, spetsig eller trubbig * namnen på olika månghörningar * förstå vad som menas med förstoring och förminskning * förstå och använda skala