Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hörförståelse 2 Spanska

Skapad 2017-05-13 17:54 i Gustav Adolfsskolan Alingsås
Arbetet med hörförståelse
Grundskola 7 – 9 Moderna språk - språkval
Hörförståelse Spanska 2

Innehåll

Undervisning

Vi kommer att arbeta med enkla och välbekanta områden såsom mat, fritidsaktiviteter och familj för att träna hörsförståelsen.

Det innebär att vi repeterar den nödvändiga vokabulären och samtalar kring kontexten för hörförståelsen innan vi repetitivt lyssnar oss igenom de olika ljudstyckena. Tanken är att träna tekniken för att förstå talat språk och utveckla teknikerna för att kunna förstå delar och helheten av talat språk.

Bedömning

Bedömningen sker formativt i klassrumsmiljön med fokus på att stödja utvecklandet av tekniker och strategier för förståelse av talat språk. 

I slutet på momentet genomför vi ett diagnostiskt hörförståelsetest för att kunna avgöra på vilken nivå som eleven kan förstå delar och helheten av talat språk.

Matriser

M2
Hörförståelse

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Förståelse och tolkning
På väg att nå målet för förståelse och tolkning
Eleven kan förstå det mest väsentliga av innehållet i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå helheten och uppfatta väsentliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo om vardagliga och välbekanta ämnen.
Strategier
På väg att nå målet för strategier
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket kan eleven välja och använda sig av någon strategi för lyssnande.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: