Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Högstadiet - minnesbok

Skapad 2017-05-29 10:20 i Rävlanda skola Härryda
Ett slutprojekt för årskurs 9 där de ska skriva, illustrera och klistra in bilder om sin högstadietid. Redovisas genom att eleverna tittar på varandras böcker och jämför minnen.
Grundskola 9 SO (år 1-3) Engelska Svenska
Vi ska nu försöka bevara högstadietiden som ett minne i en bok som ni ska arbeta med resten av terminen. Använd er fantasi med att smycka och illustrera er bok. Foton,bilder och annat som är minnen för er kan samlas i denna bok.

Innehåll

Nu är era grundskoleår snart över och ni har säkert nya mål i sikte. Ni känner säkert att det är dags att lämna skolan och pröva era vingar men det finns säkert en bitterljuv känsla med detta uppbrott från högstadiet. Ni kanske är kluvna mellan en spänd nyfikenhet på och en rädsla inför framtiden och alla dess möjligheter. Klassen skall splittras och detta kan kännas sorgligt och det kanske till och med känns sorgligt att lämna lärarna trots att de "förpestat" eran tillvaro med läxor, prov och frånvarokontroll. 

Vi ska nu försöka bevara högstadietiden som ett minne i en bok som ni arbetar med resten av terminen. Använd er fantasi med att smycka och illustrera er bok. Fotografier, bilder och annat som är minnen för er kan samlas i denna bok. 

Naturligtvis kan jag inte låta bli att bestämma vissa saker (jag är fortfarande er lärare) och det är kapitelrubrikerna till denna bok. Kan ni hitta på egna och komplettera med så är det tillåtet. Välj själv i vilken ordning ni gör uppgifterna, men glöm inte att göra ett försättsblad och en innehållsförteckning.

Under sista veckan kommer ni att titta på varandras böcker och jämföra minnen. Kanske skratta åt varandras minnen när ni kommer ihåg något ni glömt eller så kommer ni kanske upptäcka att alla inte har samma positiva/negativa syn på saker som ni själva har/hade.

Och så till kapitelrubrikerna:

* Skriv ordet "HÖGSTADIET" lodrätt och skriv en mening som börjar på varje bokstav

* Så här känns det att sluta skolan

* Mitt skåp (illustrera gärna) 

* Mina klasskamrater (Kanske i diktform)

* Om jag fick göra om nian skulle jag...

* Skolans bästa /sämsta ställe

* Klassens kriser och glädjeämnen

* De mest lyckade/misslyckade proven 

* Då jag gjorde bort mig

* Detta kommer jag sakna/inte sakna

* Därför gick det snett med franskan, matten, gympan etc

* Vad som hände när jag kom hem med mitt första betyg

* Den bästa tiden under högstadiet var...

* Sådan var jag i sexan, i sjuan, i åttan och i nian

* Tips och varningar till dig som ska börja högstadiet

Enjoy =)

Uppgifter

  • You - in five years

  • You - in five years

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: