👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Europas länder

Skapad 2017-06-07 09:43 i Tunets skola Borlänge
Grundskola 6 Geografi
Europas namngeografi. Kunna beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.

Innehåll

 

Vi kommer träna Europakartan, vad länderna heter och vart de ligger. Eleverna kommer att fördjupa sig kring ett land där de gör en serie. Vi kommer att se filmer, läsa texter, jobba på datorn, jobba med arbetsblad, spela Europajeopardy, prata om olika länder osv. Området avslutas med ett prov som innehåller kartkunskap och specifik kunskap om något land samt jämförelser storleksmässigt mellan några länder.

Matriser

Ge
Europa namngeografi

insats krävs
godtagbara kunskaper
mer än godtagbara
mer än godtagbara
Kunskapskrav
Genom prov i Europas namngeografi har du visat på kunskaper om (Sveriges, Nordens och) Europas namngeografi genom att beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
  • Ge
  • Ge  4-6
  • Ge  E 6
  • Ge  C 6
  • Ge  A 6
Du har ännu inte visat på kunskaper på godkänd nivå i Europas namngeografi.
Du har grundläggande kunskaper Europas namngeografi och visar det genom att med viss säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Du har goda kunskaper om Europas namngeografi och visar det genom att med relativt god säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Eleven har mycket goda kunskaper om Europas namngeografi och visar det genom att med god säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.