Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Motorik och gymnastik årskurs 4-5

Skapad 2017-06-15 12:40 i Vattholmaskolan Uppsala
Grundskola 4 – 5 Idrott och hälsa
Att ha god kroppskontroll är både roligt och bra. Den hjälper oss att göra olika övningar men också att inte skada oss lika lätt. Med hjälp av god balans, styrka och rörlighet blir vår vardag enklare och roligare.

Innehåll

På lektionerna kommer vi att arbeta med kroppskontroll i olika övningar som tex: hopprep, akrobatik, redskapsbanor och gymnastik (både med och utan redskap). Vi tränar smidighet, balans, styrka, rörlighet och en tilltro till sin egen fysiska förmåga.

I slutet av perioden kommer eleven att få visa dina kunskaper i en redskapsbana som innehåller de flesta av momenten vi tränat. 

Tisdagen den 4 februari  kommer du att få visa det du har lärt dig under perioden. 

 

 

 

 

 

Uppgifter

 • Tre övningar

 • Tre övningar

 • Kroppskontroll

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Sammansatta grundformer i kombination med gymnastikredskap och andra redskap.
  Idh  4-6

Matriser

Idh
Motorik och gymnastik årskurs 4-5

Godtagbar
God
Utvecklad
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: