Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rönnens pedagogiska planering för VT -18

Skapad 2017-08-08 10:01 i Gamla Överby förskola Vaxholm Stad
Rönnens pedagogiska planering h.t-17
Förskola
Tillsammans i en lärmiljö där gemenskapen, nyfikenheten och lusten till att lära är viktig och som driver utforskandet samt leklustan framåt.

Innehåll

Rönnens pedagogiska planering vårterminen 2018

 

Barngruppen består under vårterminen av barn födda år 2015 och 2016. Det är 16 barn, tre pedagoger samt en resurs på deltid.


 
Målet är att barnen ska få en lugn och trygg inskolning och att känna glädje i att komma till Rönnen. De behöver också komma in i rutiner och känna sig "hemma" i våra lärmiljöer. Det är viktigt att de känner trygghet i att våga ta för sig och att utforska material samt delta i olika aktiviteter. Vi kommer att arbeta ihop gruppen så att barnen känner en gemenskap och en tillhörighet i barngruppen samt att var och en känner att de är en tillgång för varandra i gruppen. Vi arbetar mycket med hur man är "en bra kompis", vilket innefattar konflikthantering, att dela med sig, samarbeta,  att göra förlåt osv. Vidare uppmuntrar vi till barns delaktighet och hjälper dem med att bli självständiga individer och att känna ansvar över sig och sina saker (saker såsom egna kläder, napp, gosedjur, ryggsäck, skor m.m.). Vi kommer att ge barnen mycket tid för  självständighetsträning under våren där vi låter barnen öva på att klä på- och av sig.
 
Målkriterier: Vi vill att barnen kommer hit med glada steg, att de vill vara med i samlingen, att de går och hämtar sina sovsaker när vi ska sova, eller sätter sig på en stol när vi ska äta, att de vill hjälpa till att duka/ duka av samt leker med det som de är intresserade av. Vi vill också att barnen ska vara delaktiga och på väg att bli självständiga samt ta ansvar över sig själva och andra.
 
Aktiviteter: Samling, lera, måla, rörelse, gemensamma lekar, sinneslabbet, utelek , vattenlek, dans och musik. På/ avklädning, matvärdar, tvätt och potta/blöjbyte, sova. Vila/ Sagoläsning. Barnen födda 2015 kommer att gå till skogen på måndagar. Ljudprojektet kommer att fortsätta i Sinneslabbet på tisdagar för övriga barn födda 2015. På onsdagar har vi Rörelse i rörelserummet. Varje morgon har vi Röris ute på lilla gården tillsammans hela förskolan. På torsdagar har vi gemensamma aktiviteter i tvärgrupper tillsammans med Björken och Granen. Överinskolningar för de barn som är födda 2015 startar i slutet av maj och pågår till början av juni.
 
Ansvar: Jessica har morgonsamling tisdag och torsdag med gitarrspel, sång och rytmik. Cattis håller i samling med sagor före lunch tisdag, onsdag och torsdag. Sara hämtar lunch i köket tillsammans med ett par barn. Vi delar på ansvarområden vad gäller vila, och aktiviteter.
 
Dokumentation: Foto, film, tankekartor, veckobrev samt lärloggar.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: