👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Friidrott

Skapad 2017-08-09 17:44 i Rydebäcksskolan Helsingborg
Grundskola 6 Idrott och hälsa
Friidrott kan vara olika saker för olika personer, vilket är naturligt dels med tanke på att det inte handlar om en enda idrott utan om ett "smörgårdsbord" av olika idrottsliga aktiviteter. Allt ifrån höjdhopp, längdhopp, tresteg, stavhopp och kulstötning. Friidrott är en mång- och allsidiga träning som utvecklar snabbhet, uthållighet, styrka, koordination och rörlighet.

Innehåll

Målet med undervisningen är att:

I undervisningen kommer eleverna att få möjligheten att utveckla sin förmåga: att röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang. Under två veckor kommer eleverna att testa på olika grenar och tekniker inom friidrott. Eleverna tränar sin motoriska förmåga samt visar hur pass väl de kan anpassa sina rörelser till aktiviteten. 

Så här ska vi arbeta:

Under dessa två veckor kommer vi fokusera på några utvalda grenar inom friidrott. Vi kommer bland annat att testa på höjdhopp, längdhopp, kulstötning, kurirstaffet samt sprint. I slutet av detta arbetsområde kommer eleverna få delta i en klasskamp. 

Vi kommer bedöma på vilket sätt du:

  • Hur väl du anpassar tekniken/rörelsen i de olika friidrottsgrenarna. 

Matriser

Idh
Friidrott

E
C
A
Rörelse
Du kan delta och anpassa dina rörelse till aktiviteten.
  • Idh
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.