Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

En bild säger mer än 1000 ord

Skapad 2017-08-10 15:06 i Laröds skola Helsingborg
Uttrycka dig i bild • Dra en lapp med en miljöbeskrivning. • Därefter ska du göra en bild i valfri teknik som passar till texten och beskriver texten utan att använda text. Vilka detaljer bör du ha med, vad kan förstärka din berättelse, vilken miljö befinner sig berättelsen i, årstid, tid på dygnet, stämning? • Använd A3 och använd ytan. Fundera kring förgrund och bakgrund. • Skissa först, bearbeta din bild och välj sedan vilken färgteknik du vill använda, blandteknik går också bra. • Din uppgift tar minst 3 lektioner eller högst 4 lektioner. Bedömning Hur genomarbetad din bild är Hur den kommunicerar och uttrycker budskap. Hur du hanterar olika material och tekniker och hur dessa kombineras och används för att skapa olika uttryck. Hur du driver din egen arbetsprocess och utvecklar dina idéer Hur du kombinerar färger, former och bildkompositioner
Grundskola 4 – 9 Bild
Bilder har stor betydelse för människors sätt att tänka, lära och uppleva sig själva och omvärlden. Vi omges ständigt av bilder som har till syfte att informera, övertala, underhålla och ge oss estetiska och känslomässiga upplevelser. Kunskaper om bilder och bildkommunikation är betydelsefulla för att kunna uttrycka egna åsikter och delta aktivt i samhällslivet. Genom att arbeta med olika typer av bilder kan människor utveckla sin kreativitet och bildskapande förmåga och nu i denna uppgift ska du träna att uttrycka dig i bild utan att säga ett ord. I denna uppgift ska du uttrycka dig i bild utan att säga ett ord.

Innehåll

Uttrycka dig i bild utan att säga ett ord:

 

1- Dra en ritpapper med en miljöbeskrivning.

2- Därefter ska du göra en bild i valfri teknik som passar till texten och beskriver texten utan att använda text:

-Vilka tankar hade du från början?

-Vad har förstärktas  din berättelse?

-Vilken miljö befinner sig berättelsen i ?

-Vilken årstid, tid på dygnet, stämning?

-Vilken/vilka tekniker har du använt?

3- Använd A3 och använd ytan. (Fundera kring förgrund och bakgrund).

4- Skissa först, bearbeta din bild och välj sedan vilken färgteknik du vill använda. (blandteknik går också bra).

 

5- Lämna in en utvärdering av dina tankar på en sida samt en foto på din bild senaste den 24 maj 2019  i CALSSROOM.

 Bedömning:

 

  • Hur genomarbetad din bild är.
  • Hur den kommunicerar och uttrycker budskap.
  • Hur du hanterar olika material och tekniker och hur dessa kombineras och används för att skapa olika uttryck.
  • Hur du driver din egen arbetsprocess och utvecklar dina idéer.
  • Hur du kombinerar färger, former och bildkompositioner.

Matriser

Bl
Text och bild Åk 6- VT 2019

F
E
C
A
Att använda redskap och olika tekniker
I arbetet kan du inte använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan du använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan du använda olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan du använda olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Att kombinera färger, former och bildkompositioner.
Du har svårt att kombinera former, färger och bildkompositioner på ett i huvudsak fungerande sätt.
Dessutom kombinerar du former, färger och bildkompositioner på ett i huvudsak fungerande sätt.
Dessutom kombinerar du former, färger och bildkompositioner på ett relativt väl fungerande sätt.
Dessutom kombinerar du former, färger och bildkompositioner på ett väl fungerande sätt.
Förmågan att presentera sina bilder
Du har svårt att presentera dina bilder med viss anpassning till syfte och sammanhang. Dessutom har du även svårt att beskriva bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett enkelt sätt med viss användning av ämnesspecifika begrepp.
Dessutom kan du presentera sina bilder med viss anpassning till syfte och sammanhang. Dessutom beskriver du bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett enkelt sätt med viss användning av ämnesspecifika begrepp.
Dessutom kan du presentera dina bilder med relativt god anpassning till syfte och sammanhang. Du kan också ge utvecklade omdömen om arbetsprocessen och visar då på förhållandevis komplexa samband mellan uttryck, innehåll, funktion och kvalitet i bildarbetet.
Dessutom kan du presentera dina bilder med god anpassning till syfte och sammanhang. Du kan också ge utvecklade omdömen om arbetsprocessen och visar då på komplexa samband mellan uttryck, innehåll, funktion och kvalitet i bildarbetet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: