👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Grupparbete om de spansktalande länderna.

Skapad 2017-08-15 16:21 i Ärentunaskolan Uppsala
Grundskola 7 Moderna språk - språkval
I kursplanen för spanska kan man läsa att i ämnet moderna språk ingår förmågan att: ”reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där språket används”. Vi ska därför under några lektioner framöver arbeta i grupper och ta reda på information om något land där spanska talas.

Innehåll

Grupparbete spanska åk 7 Ärentunaskolan

 

Ni ska tillsammans i gruppen söka information om landet och presentera den på en poster. Postern ska innehålla följande:

  1. Faktaruta om landet (välj ett land som har spanska som första språk), dvs. kort information om antal invånare, storlek på landet, statsskick, valuta, religion, språk, flagga m.m. Detta ska vara på spanska
  2. En karta över landet, antingen ritad för hand eller utskriven i färg (ta hjälp av din lärare).
  3. Information om en känd person från landet, det kan t.ex. vara en fotbollsspelare, en författare, en artist, en vetenskapsman – ni väljer själva efter intresse! Detta kan vara både på spanska och svenska. Till informationen ska det vara en bild på personen.
  4. Information om någon samhällsfråga, en kulturell företeelse eller livsvillkoren i landet. Något ni tycker verkar intressant. Detta skrivs på svenska och kan handla om egentligen vad som helst. Det är roligt om det är något resten av klassen kanske inte känner till; försök hitta spännande information om landet som ni sedan skriver och berättar om. Ni ska välja något som ni kan jämföra med egna erfarenheter och kunskaper.

Arbetet redovisas dels genom inlämning av den färdiga postern samt genom en muntlig redovisning för klassen. Dela upp arbetet så det blir jämt fördelat, både vad gäller den skriftliga delen men även den muntliga presentationen. Om ni vill kan ni visa ett kort filmklipp eller liknande när ni gör den muntliga presentationen. Tänk dock på att klippet inte får vara mer än ett par minuter och att ni måste visa läraren först vad ni ska visa.