Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska åk. 8 Del 1

Skapad 2017-08-21 15:08 i Dalskolan Tyresö
Grundskola 8 Engelska

Innehåll

Planering Engelska åk. 8 – korttidsplanering

 

Arbetsområde el. Tema

Under Höstterminen arbetar vi mestadels i MAGIC boken för åk. 8. Vi kommer att hålla oss inom UNIT 2, 3, 4, 5 och 6 för utvalda delar av boken, men inte nödvändigtvis hela kapitlen.

 

Mål

Förutom att öva i att skriva och tala i Engelska kommer vi att fördjupa oss i Engelsk-talande länder i olika kulturella och sociala sammanhang, Engelska i vardagen och olika intresse områden.

  • Intressen, vardagliga situationer, aktiviteter, händelseförlopp samt relationer och etiska frågor
  • Levnadsvillkor, traditioner, sociala relationer och kulturella företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används
  • Talad engelska och texter från olika medier
  • Strategier för att uppfatta detaljer och sammanhang i talat språk och texter, till exempel att anpassa lyssnande och läsning efter framställningens form, innehåll och syfte
  • Muntliga och skriftliga berättelser, beskrivningar och instruktioner

 

Arbetssätt

Det blir en del att arbeta i MAGIC där vi läser och lyssnar på texter, det blir även en del klassrums- och par-diskussioner för att öva på tal och att lyssna. Vi kommer att arbeta med flera övningar i boken men även utestående övningar.

 

Det kommer att bli läxor, mestadels vokabulär där ordkunskap och användning utav ord testas. Kan även förekomma andra typer av hemläxor ex. leta upp en engelsk artikel på nätet från en engelsk tidning och så vidare.

 

Bedömning

Bedömning kommer att ske löpande. Texter kommer att lämnas in, många korta samt en eller två längre, som kommer att bedömmas utefter specifika kriterier för just den text typen.

  • a. stavning, grammatik och text-flöde kommer att bedömmas tungt, så formativt som möjligt.

Talövningar kommer att bedömmas under lektionstid, men även lektions-deltagande (deltagande i klassdiskussioner, stök osv.) kommer att noteras men är inte till största del betygsgrundande.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: