Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska

·

Årskurs:

6

HT17 - Tusen gånger starkare

Alsike skola, Knivsta · Senast uppdaterad: 3 september 2017

I arbetet med den skönlitterära boken "Tusen gånger starkare" kommer vi bland andra att få möta Signe, Hanna och Saga. De är 15 år gamla och går i årskurs 9. Boken handlar om vänskap, avundsjuka och om att utmana normer.

Under höstterminen kommer vi att läsa boken ”Tusen gånger starkare”. Du får ett häfte med frågor till boken som du ska svara på i ditt röda svenskhäfte. 

Du kommer att få öva på läsförståelse, att resonera kring boken och på att sammanfatta handlingen. Tänk på att kontrollera din stavning, har du kommit ihåg punkt och stor bokstav (stavningsregler och skiljetecken)?


Läroplanskopplingar

läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften,

urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer, och

Lässtrategier för att förstå och tolka texter från olika medier samt för att urskilja texters budskap, både de uttalade och sådant som står mellan raderna.

Handstil samt att skriva, disponera och redigera texter för hand och med hjälp av digitala verktyg.

Hur man använder ordböcker och digitala verktyg för stavning och ordförståelse.

Berättande texters budskap, språkliga drag och typiska uppbyggnad med parallellhandling och tillbakablickar, miljö- och personbeskrivningar samt dialoger.

Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter för barn och ungdomar med flyt genom att använda lässtrategier på ett i huvudsak fungerade sätt.

Genom att göra enkla, kronologiska sammanfattningar av olika texters innehåll och kommentera centrala delar med viss koppling till sammanhanget visar eleven grundläggande läsförståelse.

Dessutom kan eleven, utifrån egna erfarenheter, tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk samt på ett enkelt sätt beskriva sin upplevelse av läsningen.

Matriser i planeringen
HT17 - Tusen gånger starkare
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback