Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kondition och löpning

Skapad 2017-09-11 11:31 i Rydebäcksskolan Helsingborg
Grundskola 6 Idrott och hälsa
Löpning och konditionsträning är som ett mirakelpiller med massor av positiv fördelar utan några biverkningar. Den fysiska aktiviteten gör dig gladare, piggare och starkare - ju mer du löptränar eller konditionstränar desto mer positiva effekter får du.

Innehåll

Målet med undervisningen är att:

I undervisningen kommer eleverna att få möjligheten att utveckla sin förmåga: att röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang. Under två veckor kommer vi att fokusera på kondition och löpning. Eleverna kommer få testa på aktiviteter med olika intensitet, där de får känna skillnad på sin puls. 

Så här ska vi arbeta:

Vi kommer bland annat träna inför vårt maraton (ca 4,30 km), olika aktiviteter (lekar, spel), intervaller och parlöpning. 

Vi kommer bedöma på vilket sätt du:

  • Hur väl du anpassar din rörelse till aktiviteten. 

Matriser

Idh
Kondition och löpning

E
C
A
Delta och anpassa rörelser
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: