👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Lucia

Skapad 2017-09-12 08:46 i Österslättsskolan Karlshamn
Grundskola 9 Svenska
Uppgift till boken "Lucia" av Cannie Möller

Innehåll

Lucia av Cannie Möller

 

Tidsplan: fre v34 - v. 39 (inlämning sker tisdagen 3/10-2017). Ni kommer att ha ett antal lektioner till ert förfogande, men det krävs även visst hemarbete.

 

Följande mål ska eleverna ha uppnått i slutet av nionde skolåret enligt Skolverket:

Kunna läsa till åldern avpassad skönlitteratur från Sverige, Norden och från andra länder samt saklitteratur och tidningstext om allmänna ämnen, kunna återge innehållet sammanhängande samt kunna reflektera över detMedel att nå målet: Läs boken Lucia av Cannie Möller och svara utförligt på de uppgifter som du blir tilldelad

 

Du skall efter att ha läst boken skriva en bokredovisning. Den skall ha en klar röd sammanfattning, där du tydligt beskriver vad boken handlar om och vad som händer. Du skall även ha med följande punkter:

* En personbeskrivning av valfri person i boken

* Diskussion om bokens slut - bra / dåligt. Hur tycker du den

skulle slutat?

* Omdöme om boken.

 

Uppgifterna skrivs i google drive och delas med mig. Tänk på att skriva utförliga svar och tänk på de svenska skrivreglerna.

 

         Lycka till!!!

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Lässtrategier för att förstå, tolka och analysera texter från olika medier. Att urskilja texters budskap, tema och motiv samt deras syften, avsändare och sammanhang.
    Sv  7-9
  • Skönlitteratur för ungdomar och vuxna från olika tider, från Sverige, Norden och övriga världen. Skönlitteratur som belyser människors villkor och identitets- och livsfrågor. Lyrik, dramatik, sagor och myter.
    Sv  7-9