👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Innebandy 4-6

Skapad 2017-10-03 15:45 i Grundsärskolan Västervång 5-10 Trelleborg
Bollsporter är mycket populärt både i media och bland barn/ungdomar/vuxna. Vi ska i detta tema träna oss i följande bollsporter: Handboll, Fotboll, Basket, Innebandy och Lacross
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa
Innebandy är en lagsport som spelas inomhus – därav det svenska namnet. Matcher spelas av två lag med har fem utespelare i varje, plus vardera målvakt som vaktar en målbur av något mindre storlek än ett ishockeymål. Många av våra elever spelar innebandy på sin fritid. Nu kan de visa vad de kan och vara behjälpliga med att lära oss andra. Innehåll

Innehåll

Syfte

I detta avsnitt kommer ni få möjlighet att utveckla era förmågor att:

Centralt innehåll

Detta görs för att skapa en förståelse för:

Konkret innehåll

Vi kommer arbeta med :
Innebandy

Vi arbetar med bollsporter v. 40 - v. 43

Redovisningsform

För att visa att ni tillgodosett er kunskaper ska ni:

Aktivt delta i de olika bollsporterna

Matris

Jag vet att ni kan när:

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Olika lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  4-6

Matriser

Idh
Bollsporter 4-6

Genomfört
E
C
A
Deltar i bollsporter
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten.
Samtala om aktivitet, hälsa & förmåga
Eleven kan samtala om egna upplevelser av fysiska aktiviteter och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang kring hur aktiviteterna kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan samtala om egna upplevelser av fysiska aktiviteter och för då utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang kring hur aktiviteterna kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan samtala om egna upplevelser av fysiska aktiviteter och för då välutvecklade och väl underbyggda resonemang kring hur aktiviteterna kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.