👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fortplantning och befruktning

Skapad 2017-10-05 15:38 i Stavby skola Uppsala
Grundskola F
Syftet med kapitlet är att känna till mer om befruktning, reproduktion och pubertet. Eleverna ska kunna förklara hur växter förökar sig. De ska kunna förklara skillnaden mellan yttre och inre befruktning och ge exempel. Eleverna ska lära sig mer om hur kroppen förändras under puberteten och hur människans befruktning går till. De ska kunna diskutera kring frågor om kärlek, familj, vänner och om att leva tillsammans.

Uppgifter

  • fortplantering och befrukning

Matriser

Befruktning och fortplantning år 6

Befruktning och fortplantning

E
C
A
Biologiska sammanhang & begrepp
Eleven har grundläggande kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av biologins begrepp.
Eleven har goda kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa med relativt god användning av biologins begrepp.
Eleven har mycket goda kunskaper om biologiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa och något gemensamt drag med god användning av biologins begrepp.
Samband i människokroppen
I enkla och till viss del underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
I utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.
I välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och pubertet kan eleven relatera till några samband i människokroppen.