Skolbanken Logo
Skolbanken

Grovplanering samling Hösten 2017 – våren 2018

Sofiaskolan, Västerås Stad - slutgallrad · Senast uppdaterad: 8 oktober 2017

Varje morgon har klassen samling där alla är delaktiga på sina villkor med stöd av olika individuella kommunikationsverktyg som samlingspärmar, pekkartor och tecken. Målet är att eleven får arbeta med olika tidsbegrepp, traditioner mm. Alla elever deltar även aktivt i att skriva sitt eller sina klasskamraters namn. Samlingen ska bidra till att eleven får en överblick över dagen, veckan och därmed får en känsla av kontroll. I morgonsamlingen behandlas b.la. ämnesområde kommunikation och verklighetsuppfattning.

Syfte

I ämnesområdet kommunikation står det att språk är människans främsta redskap för att tänka, kommunicera och lära. Genom kommunikation utvecklar människor sin identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Kommunikation ökar förutsättningarna för delaktighet i vardagen och i samhället I naturvetenskapens finns följande syfte: naturvetenskap har sitt ursprung i människans nyfikenhet och behov av att veta mer om sig själv och sin omvärld. Även förståelsen om hur företeelser i omvärlden hänger samman är en förutsättning för att verkligheten ska vara begriplig. Med kunskaper om människan och naturen får människor redskap för att påverka sitt eget välbefinnande, men också för att kunna bidra till en hållbar utveckling.

Centralt innehåll

Undervisningen i kommunikation ska behandla följande centrala innehåll

Undervisningen i verklighetsuppfattning ska behandla följande centrala innehåll

Kunskapsbedömning

Grundläggande krav

Fördjupade krav

Dokumentation:

Sker genom fotografier samt genom en gemensam fotobok där fotografier och olika tidsbegrepp och årstider skrivs ner. Dessutom sker en sambedömning av personalgruppen

För att få en mer samstämd bedömning över elevens kunskaper.

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Grovplanering samling Hösten 2017 – våren 2018
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback