👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vatten Grundsär åk 7-9

Skapad 2017-10-10 16:14 i Grundsärskolan Västervång 5-10 Trelleborg
Grundsärskola 7 Samhällsorienterande ämnen
Värdefullt vatten

Innehåll

Vi läser om vilka  djur varelser vi finner i haven. Vi lär se stora världshaven och lär oss var på kartan vi har stora hav, vilka som är varma resp. kalla. Vi lär oss om vattnets kretslopp och hur viktigt vatten är för människan. Genom experiment känner vi skillnad mellan salt- och färskt vatten. Gruppen kommer diskutera bristen på vatten världen över och hur människor ibland får kämpa för tillgång till friskt vatten. 

 

Matriser

SO
Vatten Grundsär åk 7-9

Nivå E
Nivå C
Nivå A
Miljöfrågor
I samtal om globala miljöfrågor kan eleven bidra till att ge förslag på olika val som kan bidra till hållbar utveckling.
I samtal om globala miljöfrågor kan eleven ge enkla och delvis underbyggda förslag på olika val som kan bidra till hållbar utveckling.
I samtal om globala miljöfrågor kan eleven ge välutvecklade och väl underbyggda förslag på olika val som kan bidra till hållbar utveckling.
Ny aspekt
Kartor & andra källor
Eleven kan medverka i att använda kartor och andra källor för att visa på kontinenter och världshav samt platser och länder med betydelse för eleven.
Eleven kan på ett delvis fungerande sätt använda kartor och andra källor för att visa på kontinenter och världshav samt platser och länder med betydelse för eleven.
Eleven kan på ett väl fungerande sätt använda kartor och andra källor för att visa på kontinenter och världshav samt platser och länder med betydelse för eleven.