👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

IDROTT

Skapad 2017-10-11 21:34 i Resursenhet Pil Uppsala
Grundskola F
RÖRELSE-inomhus och utomhus

Innehåll

Idrott

 

Vad: Grupperna arbetar under terminen med rörelse inomhus och utomhus, orientering, samt friluftsliv. Syftet är att du ska kunna allemansrätten, kunna klä dig i kläder efter väder, delta aktivt, följa den aktuella lekens regler, samt lära dig några karttecken och kunna orientera dig lite i närområdet.

 

Hur: Genom att vi inomhus arbetar med olika stations övningar där man tränar på kondition och styrka, genom att du deltar i lekar och spel som tex kinesiska muren, flip bottle stafett, kubb och King och följer reglerna. Genom att du har de rätta käderna på dig när vi är ute, genom att vi pratar om allemansrätten och ser en film och genom att vi leker ute i skogsområdet i närheten av skolan. Deltagandet av skoljoggen är också ett led i att kunna orientera dig lite i skolans närområde. Karttecken får du lära dig att känna igen genom att titta på bilder och genom att leka tex leken Under spanarans vingar får du peka ut karttecknet åt mig på en karta.  

 

 Bedömning: Varje lektion blir eleverna bedömda formativt. När vi leker leken Under spanarans vingar får eleven peka ut karttecken åt mig på en karta.  Vid tillfälle får du följa en enklare orienteringskarta över närområdet. Du kommer att få svara på frågor om allemansrätten genomtex kahoott.