👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sex och samlevnad

Skapad 2017-11-16 09:22 i Stenbergaskolan åk 4-9 Söderhamn
Grundskola 8 Biologi
Vad händer i kroppen när man blir tonåring?

Innehåll

Under några veckor framåt kommer vi att se filmer, diskutera, leta fakta, och göra övningar som handlar om tonår, sex och samlevnad.

Vi kommer också att lära oss om fortplantningsorganens anatomi, preventivmedel och olika könssjukdomar.

 

En sida att klick runt på:   http://www.fragachans.nu/

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • använda biologins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara biologiska samband i människokroppen, naturen och samhället.
  Bi
 • Centralt innehåll
 • Aktuella samhällsfrågor som rör biologi.
  Bi  7-9
 • Människans sexualitet och reproduktion samt frågor om identitet, jämställdhet, relationer, kärlek och ansvar. Metoder för att förebygga sexuellt överförbara sjukdomar och oönskade graviditeter på individnivå, på global nivå och i ett historiskt perspektiv.
  Bi  7-9

Matriser

Bi
SoS

Rubrik 1

Nivå 1
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och sexualitet och visar då på enkelt identifierbara samband som rör människokroppens byggnad och funktion.
Nivå 2
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och sexualitet och visar då på förhållandevis komplexa samband som rör människokroppens byggnad och funktion.
Nivå 3
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hälsa, sjukdom och sexualitet och visar då på komplexa samband som rör människokroppens byggnad och funktion.
Aspekt 1
Ny aspekt