Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idrott och Hälsa Styrketräning 7-9

Skapad 2017-11-19 18:13 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Fysiska aktiviteter och en hälsosam livstil är grundläggande för människors välbefinnande. Positiva upplevelser av rörelse och friluftsliv under uppväxtåren har stor betydelse för om vi blir fysiskt aktiva senare i livet. Att ha färdigheter i och kunskaper om idrott och hälsa är en tillgång för både individen och samhället.
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Styrketräning med fokus på övningar med den egna kroppen som motstånd. Det omfatta både teoretiska och praktiska delar. Ni ska veta vad styrketräning är och hur kroppen påverkas av den formen av träning. Du får göra ett eget program efter en egen målsättning, dessutom får du pröva på olika former av styrketräning med och utan redskap på skolan och gym.

Innehåll

Syfte

Att väcka intresse och nyfikenhet för olika fysiska aktiviteter hos eleverna  genom att utveckla kunskaper i att planera, genomföra och värdera olika rörekleaktiviteter.
Att skapa förutsättningar för alla elever att under hela sin skoltid kontinuerligt delta i skolans fysiska aktiviteter och bidra till att elverna utveckla en god kroppsuppfattning och tilltro till sin egen fysiska förmåga.

Konkretiserade mål

Eleven ska utveckla sin rörelseförmåga lyftteknik .

Eleven ska lära sig olika begrepp t.ex. dynamisk resp. statisk styrkträning. 

Mål, som man enligt kursplanen, ska ha uppnått i slutet av åk. 9.

Arbetssätt

    • Praktiskt utövande (alla fysiska aktiviteter vi genomför under lektionstid och i gymmet)

    • Teori (Genomgångar, teknik, etc) 

    • Eleven kan ansvara för en egen lektion/egen styrkeprogram.

 

Matriser

Idh
Idrott och hälsa åk. 7-9 Liljeborgskolan

F
E
C
A
Styrka
  • Idh  7-9
  • Idh  7-9
Eleven deltar inte.
Har baskunskaper om kroppens muskler och kan genomföra enkla styrkeövningar.
Har en god styrka och klarar av att med relativt väl utförda rörelser i olika typer av styrketräning och visar prov på en god lyftteknik.
Har en utmärkt styrka . Visar förståelse för vinsten av att besitta en bra styrka samt visar även förståelse för hur denna kan påverkas. Visa prov på ett utmärkt röreslemönster inom i stort sätt alla styrkeövningar både på gymmet och på skolan.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: