Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Förpackningsdesign - Juicetetra

Skapad 2017-11-23 11:56 i Martin Koch-gymnasiet Hedemora
Gymnasieskola Design
"Design är varumärkets tysta ambasadör." -Paul Rand

Innehåll

Den grafiska profilen är den som styr hur ett företag ska symboliseras grafiskt, det handlar om allt från hur logotypen ska placeras till hur företaget presenteras på webb och i tryck.

En viktig del av den grafiska profilen är logotypen,  men mycket mer ingår. Saker som teckensnitt och färger är avgörande. En grafisk profil handlar om att få kontinuitet i företagets grafiska presentation. Det är viktigt för företaget att etablera sitt varumärke så att kunderna känner igen företagets färger, teckensnitt och logotyp i butikshyllan när de handlar. Detta skapar trygghet och gör så att kunderna återvänder till det de känner igen.

Arbetssätt – Hur jobbar vi?

Under arbetet med den här arbetsuppgiften kommer vi att jobba med grafisk formgivning och förpackningsdesign till en tänkt kund.

Din uppgift är att utifrån företaget Ankarvalls och deras företagsinfo formge en logotyp, en grafisk profil, tetrapack för två juicesmaker och till sist göra produktbilder för dessa.

Arbetsområdet är uppdelat i fyra delar:

1, Logotyp för Ankarvalls. (fyra lektioner)

2, Grafisk profil för Ankarvalls. (två lektioner)

3, Förpackningsdesign för ankarvalls (fyra lektioner)

4, Produktbilder och förberedelse av presentation /Pitch (en lektion)

5, Presentation/pitch (En lektion)

Uppgifterna kommer upp här nedanför när det är dags att börja med dem.

 

                     

 

Syfte – Vad tränar vi?

Under kursen Design 1 ska vi utveckla våra kunskaper inom designområdet. Vi kommer i det här projektet analysera och värdera design ur olika aspekter. Vi kommer också att öka vår förståelse för hur människors behov ser ut samt vilka förutsättningar olika människor har att hantera och samspela med olika miljöer.

Under projektets gång kommer vi att närma oss samt utveckla våra kunskaper i designprocessen och vår förmåga att genomföra den. För att gör detta möjligt kommer vi att arbeta två- och tredimensionellt, utforska och arbeta med olika material och utvärdera våra processer och resultat. Genom att på egen hand göra research om uppdragsgivaren kommer du behöva värdera information från olika källor.

 

Lycka till!

Uppgifter

  • Uppgift 1, Logotyp för Ankarvalls

  • Presentation/Pitch till Ankarvalls

  • Uppgift 3, Förpackningsdesign för Ankarvalls

  • Uppgift 4, Produktbilder för Ankarvalls

  • Uppgift 2. Grafisk profil för Ankarvalls

  • Självstudieuppgift, Analysuppgift inför förpackningsdesign.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: