👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gränbyskolan English Year 8: Muntlig interaktion/Oral interaction

Skapad 2017-11-27 11:09 i Gränbyskolan Uppsala
Grundskola 8 Engelska
Let's discuss! Discuss different statements with your friends. Speak as much as you can and remember to involve your friends in the discussion.

Innehåll

 Vi samtalar och diskuterar i grupper om 3-4 personer. 

Samtala = att delta i ett samtal. Du ska kunna uttrycka din egen åsikt samt lyssna in och kommentera andras åsikter och tankar.

 

E-nivå

C-nivå

A-nivå

Du kan samtala enkelt på engelska. Det går att förstå vad du säger men du behöver träna vidare på grammatik och uttal.

 

 

 

Du kan till viss del utveckla eller föra samtalet vidare.

Du kan samtala  ganska bra på engelska. Du kan med visst flyt uttrycka vad du tänker och tycker. Du försöker utveckla och binda ihop det du säger. Du talar för det mesta med korrekt uttal och korrekt grammatik så att man lätt förstår vad du säger, men du har lite att träna på.

 

Du kan på ett ganska bra sätt utveckla och/eller föra samtalet vidare.

Du kan samtala på ett bra sätt på engelska. Du har ett bra flyt i språket. Du utvecklar och binder ihop det du säger. Du talar med korrekt uttal och grammatik så att man lätt förstår vad du säger.

 

 

Du kan på ett bra sätt variera, utveckla och föra samtalet vidare.

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Åsikter, erfarenheter, känslor och framtidsplaner.
  En  7-9
 • Samtal och diskussioner samt argumentation.
  En  7-9
 • Språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådd när språket inte räcker till, till exempel omformuleringar, frågor och förklaringar.
  En  7-9
 • Språkliga strategier för att bidra till och aktivt medverka i samtal genom att ta initiativ till interaktion, ge bekräftelse, ställa följdfrågor, ta initiativ till nya frågeställningar och ämnesområden samt för att avsluta samtalet.
  En  7-9

Matriser

En
Kunskapskrav Engelska 7-9

Kunskapskrav för E
Kunskapskrav för C
Kunskapskrav för A
Muntlig interaktion
I muntlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I muntlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
I muntlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Använda strategier
Dessutom kan eleven välja och använda sig av i huvudsak fungerande strategier som i viss mån löser problem i och förbättrar interaktionen.
Dessutom kan eleven välja och använda sig av fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Dessutom kan eleven välja och använda sig av väl fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen och för den framåt på ett konstruktivt sätt.