👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

JÄ HT17, En 7D - Tala .RJ

Skapad 2017-11-27 13:49 i Järnåkraskolan 4-9 Lunds för- och grundskolor
Översätt ditt argumenterande tal du har skrivit och presenterat på svensklektioner i
Grundskola 8 Engelska
Berätta om ett foto eller en sak i en video

Innehåll

Mål för elev

Visa i en video att du kan berätta historien om ett foto eller en "sak/förmål"

 

 

 

Innehåll

Arbetsområdet avser kunskapsområdet: Tala

se instruktioner i GAFE

 

Genomförande

I vecka 47 tränade ni på att prata i grupp och ni fick i läxa till den 28/11 att ta med ett foto och berätta en historia om fotot.

I vecka 48 tränar ni på att berätta och förbereder en historia om ett foto/föremål som ni spelar in och lämnar in via Classroom, tisdag, 5/12 i vecka 49.

Videon ska vara 2 - 5 minuter
NI får så klart spela in på skolan, men jag tror att det är klokast att förbereda manus och träna på lektionstid och sedan spela in hemma där det är lättare att hitta en ostörd plats.

 

 

 

Bedömning

Enligt matris nedan:

 

Kursplanemål

  • formulera sig och kommunicera i tal 

 

 

Matriser

En
Engelska - Tala En 7D HT 2017

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Tala .................................. (Skolverket) • Uttrycka sig i tal
Du visar att du kan stora delar av ditt presentation, dvs du läser inte innantill från ditt manus och har ögonkontakt med kameran Det är inga problem att förstå vad det är du vill säga, trots eventuella grammatiska misstag, ordval och uttal. ............................... Eleven kan formulera sig enkelt, begripligt , och relativt sammanhängande Eleven kan uttrycka sig i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation
Du berättar och beskriver dina erfarenheter mer ingående och du visar upp ett bra ordförråd och gott uttal. Du talar fritt och använder ditt manus sparsamt och har god kontakt med den som tittar på din video ............................................ Eleven kan formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande Eleven kan uttrycka sig tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Du berättar och beskriver dina erfarenheter ingående och detaljerat och du visar upp ett mycket bra ordförråd och utmärkt uttal. Du talar fritt och visar att du i stort sett klarar dig utan ditt manus och har mycket god kontakt med den som tittar på din video ....................................... Eleven kan formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande Eleven kan uttrycka sig tydligt och med flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.