👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Miljöhjältar

Skapad 2017-11-29 20:08 i Vildandens förskola Lunds för- och grundskolor
Förskola
Varför sopsorterar vi?

Innehåll

Från hösten 2017 tills vidare, ska vi träna oss på att sopsortera och ta reda på varför vi måste göra det. Vi kommer att prata om vikten av att äta upp och att äta mer grönsaker och närproducerat. Vi  odlar i pallkragar och skördar det vi sått. Egen sallad, morötter, jordgubbar och smultron, egna tomater och böner. Vi tänker 2018 att utveckla denna verksamhet.

Vi har Babblarna som vår hjälp i våra projekt, då Dadda är den som hjälper till i miljöprojektet är Dadda en frontfigur i sopsortering

Under tiden kämpar vi på med att lära oss att sortera rätt och vikten utav återvinning. Vi ska skapa en egen återvinningsstation, inomhus, som barnen sköter. Vi sopsorterar redan vårt matavfall som ett barn per dag ansvarar för att bära ut i till kärl.

Vi kommer att ha skräpplockardagar, vi tar med oss sopsäckar och handskar. Hur mycket kan vi hitta på vår promenad i parken. Vi kommer pyssla med återvinningsmaterial och skapa konst av skräp.

Vi vill att barnen ska veta varför och vikten av att sopsortera.

 

Kopplingar till läroplanen

  • sin förmåga att upptäcka, reflektera över och ta ställning till olika etiska dilemman och livsfrågor i vardagen,
    Lpfö98 Rev. 2016
  • respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö.
    Lpfö98 Rev. 2016