Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bildanalysuppgift

Skapad 2017-11-30 15:12 i Martin Koch-gymnasiet Hedemora
Gymnasieskola 9 Bild
Ni har skapat filgurer i rörelse med hjälp av plastilina vaxlera. Nu ska vi analysera era bilder!

Innehåll

 

Ni har skapat människor i rörelse med hjälp av plastilina vaxlera.

 

Du och din/dina gruppmedlemmar ska placera lerfigurerna så de på något sätt interagerar med varandra. Något händer. Vad?

 

Ni har ett ord att förhålla er till när ni skapar situationen. Ordet är MAKT.

 

Placera skulpturerna som ni i gruppen kommer överens om. Kanske blir en stående figur mer passande som liggande i just den här situationen? (ändra dock inte på figurens ställning)

 

Tillför andra detaljer i lera om ni tycker att det behövs.

 

När ni känner er nöjda med hur ni placerat figurerna går ni vidare till uppgift 2.

 

 

 

 

Uppgifter

 • bildanalysuppgift. Denotation och konnotation

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven gör välgrundade och nyanserade bildtolkningar, redogör utförligt och nyanserat för bildens byggstenar och diskuterar utförligt och nyanserat bildbetydelser i samband med det egna arbetet. I detta använder eleven med säkerhet relevanta begrepp. Dessutom gör eleven välgrundade och nyanserade bedömningar av egna och andras bilder samt välgrundade nyanserade reflektioner över sammanhanget och bildens funktion.
  Bil  A
 • Eleven gör välgrundade bildtolkningar, redogör utförligt för bildens byggstenar och diskuterar utförligt bildbetydelser i samband med det egna arbetet. I detta använder eleven med viss säkerhet relevanta begrepp. Dessutom gör eleven välgrundade bedömningar av egna och andras bilder samt välgrundade reflektioner över sammanhanget och bildens funktion.
  Bil  C
 • Eleven gör enkla bildtolkningar, redogör översiktligt för bildens byggstenar och diskuterar översiktligt bildbetydelser i samband med det egna arbetet. I detta använder eleven med viss säkerhet relevanta begrepp. Dessutom gör eleven enkla bedömningar av egna och andras bilder samt enkla reflektioner över sammanhanget och bildens funktion.
  Bil  E
 • Eleven hanterar flexibelt och med mycket gott handlag material och tekniker för att åstadkomma önskade visuella effekter.
  Bil  A
 • Eleven hanterar med gott handlag material och tekniker för att åstadkomma önskade visuella effekter.
  Bil  C
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: