👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Valfritt arbete i trä/metallslöjd

Skapad 2017-12-01 11:24 i Läroverket Hudiksvall
Grundskola 7 – 9 Slöjd
Du ska utifrån dina behov och intressen skapa ett valfritt slöjdföremål. Det kan bestå av en mängd olika material såsom glas, metall, trä, läder, rep, horn, betong mm. Sök upp inspiration via böcker eller på nätet. Låt fantasin komma loss och ta dig an en riktig utmaning! /Lycka till!

Matriser

Sl
Terminsmatris i trä och metallslöjd

Slöjdmatris

Nivå E
Nivå C
Nivå A
Planering
Du har gjort en enkel skiss med mått som du sedan försöker följa. Du kan med stöd pröva och ompröva beslut och i viss mån kunna anpassa arbetet efter nya omständigheter.
Du har gjort en skiss och en exakt ritning i skala som du sedan försöker att följa. Du kan med stöd pröva och ompröva beslut och anpassa arbetet efter nya omständigheter på ett ganska bra sätt.
Du har gjort en skiss och en exakt ritning och följer den med precision. Du kan med visst stöd pröva och ompröva beslut och anpassa arbetet efter nya omständigheter på ett mycket bra sätt.
Genomförande
Du kan hjälpa till att ge förslag och välja arbetssätt som gör att ditt arbete går framåt.
Du kan ge förslag och välja arbetssätt som efter någon förbättring gör att ditt arbete går framåt.
Du kan hjälpa till att ge förslag och välja arbetssätt som gör att ditt arbete går framåt.
Arbetsmiljö och verktygshanteing
Du kan använda verktyg,, redskap och maskiner på ett säkert sätt som fungerar ganska bra i slöjdarbetet.
Du kan använda verktyg,, redskap och maskiner på ett säkert sätt som fungerar bra i slöjdarbetet.
Du kan använda verktyg,, redskap och maskiner på ett säkert sätt som fungerar mycket bra i slöjdarbetet.
Ihopfogning
Du har lyckats ganska bra att montera ihop delarna på ditt arbete. Dess vinklar stämmer i huvudsak med din skiss.
Du har lyckats bra att montera ihop delarna på ditt arbete. Dess vinklar stämmer överens med din ritning men innehåller en del springor att spackla igen.
Du har lyckats mycket bra att montera ihop delarna på ditt arbete. Dess vinklar stämmer överens med din ritning
Underarbete
Du har gjort ett ganska bra underarbete, dvs att hyvla och slipa. Det finns ojämnheter men den är i huvudsak len och jämn.
Du har gjort ett bra underarbete, dvs att hyvla och slipa. Det finns någon ojämnhet men den är i huvudsak mycket len och jämn.
Du har gjort ett mycket bra underarbete, dvs att hyvla och slipa. Det finns inga ojämnheter och den är mycket bra slipad.
Ytbehandling
Du har målat hela ditt arbete utan att ha lämnat omålade områden. Du har också i huvudsak målat den i fibrernas längdriktning.
Du har målat hela ditt arbete utan att ha lämnat omålade områden.Du har slipat den efter grundmålningen och målat den igen samt att du har målat den i fibrernas längdriktning. Du har också målat den jämnt utan att det har runnit.
Du har målat hela ditt arbete utan att ha lämnat omålade områden. Du har slipat den efter grundmålningen och målat den igen samt att du har målat den i fibrernas längdriktning. Du har också målat den jämnt utan att det har runnit och uppnått ett jämnt och fint resultat.
Reflektion/utvärdering
Du kan ge enkla omdömen om hur du har arbetat och använder ord och uttryck från slöjden på ett ganska bra sätt. Du beskriver hur utseende och kvalité på det du skapat hänger ihop med hur det fungerar.
Du kan ge utvecklade omdömen om hur du har arbetat och använder ord och uttryck från slöjden på ett bra sätt. Du beskriver hur utseende och kvalité på det du skapat hänger ihop med hur det fungerar.
Du kan ge välutvecklade omdömen om hur du har arbetat och använder ord och uttryck från slöjden på ett väl utvecklat sätt. Du beskriver hur utseende och kvalité på det du skapat hänger ihop med hur det fungerar.
Ny aspekt