👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

SO ht-17 och vt-18 åk 3, Njutångers skola

Skapad 2017-12-07 15:01 i Njutångers skola Hudiksvall
Vi arbetar med SO genom samtal, filmer och bilduppgifter. Grupparbeten samt enskilda arbeten.
Grundskola 3 SO (år 1-3)

Vi arbetar med livskunskap där kamratskap, relationer och att kunna skilja på rätt och orätt står i centrum. Vi använder oss av diskussioner, klassråd och elevråd. Under år 3 arbetar vi med högtiderna jul och påsk och pratar om varför vi firar dem. Besöker även Sankta Maria i Iggesund för påskvandring. Yrken och verksamheter i vårt närområde. Barnkonventionen. Under de olika områden vi arbetar med så söker vi kontinuerligt även info via internet samt annat tillgängligt material på skolan. Aktuella samhällsfrågor tas upp bla i samband med lilla aktuellt och vid tillfällen då större händelser sker. Jordgloben använder vi i samband med att vi arbetar med världsdelarna.

Innehåll

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Normer och regler i elevens livsmiljö, till exempel i skolan, i digitala miljöer och i sportsammanhang.
  SO  1-3
 • Livsfrågor med betydelse för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer.
  SO  1-3
 • Hemortens historia. Vad närområdets platser, byggnader och vardagliga föremål kan berätta om barns, kvinnors och mäns levnadsvillkor under olika perioder.
  SO  1-3
 • Yrken och verksamheter i närområdet.
  SO  1-3